Τριγυρίζοντας την Θάσο

Μηχανάκια που κάνουν το γύρο του νησιού

Γυρνώντας τη Θάσο

Όσο είστε στη Θάσο μπορείτε να μετακινήστε με το δικό σας όχημα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ή με ΤΑΞΙ. Το λεωφορείο είναι πολύ καλή επιλογή καθώς μπορεί να σας πάει όπου θέλετε. Τα δρομολόγια των λεωφορείων αρχίζουν από τις 6.00 το πρωί έως τις 19.30 το απόγευμα περίπου. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα δρομολόγια των λεωφορείων από τις σχετικές ανακοινώσεις που αναρτούνται σε κάθε στάση. Οι στάσεις συνήθως βρίσκονται σε κεντρικά σημεία κάθε χωριού. Ακόμα και αν χάσετε κάποιο λεωφορείο μην ανησυχείτε καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΤΑΞΙ. Ειδικά για τις κοντινές αποστάσεις το ΤΑΞΙ αποτελεί ιδανική λύση.

Οδήγηση

Η Θάσος έχει ένα βασικό οδικό άξονα που βρίσκεται περιμετρικά του νησιού και το συνολικό του μήκος είναι περίπου 100 χλμ. Χρειάζεστε περίπου 2 ώρες οδήγησης για να κάνετε το γύρο του νησιού της Θάσου. Ο δρόμος αποτελείται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν οδηγείται στο ανατολικό κομμάτι της Θάσου, καθώς ο δρόμος έχει αρκετές στροφές με ελάχιστα σημεία όπου μπορείτε να προσπεράσετε.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας αυτή με κάποια στάση σε μια από τις μοναδικές παραλίες της Θάσου ή σε κάποιο από τα παραδοσιακά χωριά στα ενδότερα του νησιού. Υπάρχουν πολλές παραλίες που δεν είναι οργανωμένες αλλά είναι πανέμορφες και διαθέτουν καταγάλανα καθαρά νερά. Μπορείτε να παρκάρετε το όχημα σας όταν συναντήσετε μια τέτοια παραλία, και να την επισκεφθείτε!

Λεωφορεία

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θάσου για να εξερευνήσετε τα χωριά και τις παραλίες του νησιού. Τα δρομολόγια ξεκινούν από πολύ νωρίς, στις 6.00 και τα τελευταία πραγματοποιούνται γύρω στις 19.30 με 20.00. Κάποια λεωφορεία κάνουν το γύρο της Θάσου και έτσι σας δίνετε η ευκαιρία να πάρετε κάποιο από αυτά, να σταματήσετε για μπάνιο ή για φαγητό σε κάποια παραλία ή χωριό, και να συνεχίσετε το γύρο του νησιού με το επόμενο! Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα τα δείτε σε αρκετά περίπτερα και σε σημεία κοντά στις στάσεις σε κάθε χωριό. Μπορείτε να ρωτήσετε τον οδηγό ή τον εισπράκτορα επίσης. Τα εισιτήρια για τα λεωφορεία κόβονται μέσα από τους εισπράκτορες και είναι σχετικά φτηνά.

Ταξί

Το να επιλέξετε Ταξί για τις μετακινήσεις σας είναι εξαιρετική επιλογή ειδικά αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα κοντινό προορισμό στο κατάλυμα σας. Θα φτάσετε γρηγορότερα από ότι με το λεωφορείο, και έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο. Αν είστε μάλιστα παρέα 4 ατόμων, η τιμή κατά κεφαλήν, δεν θα είναι και πολύ ακριβότερη από αυτή του εισιτηρίου του λεωφορείου. Φροντίστε να συνεννοηθείτε με τον οδηγό του Ταξί και για την επιστροφή σας, ειδικά αν εκεί που θέλετε να πάτε, δεν υπάρχει πιάτσα Ταξί ή είναι κάποια απομονωμένη παραλία.

Βάρκες Ταξί

Η καλύτερη λύση για να επισκεφθείτε απομονωμένες και δύσβατες παραλίες και περιοχές είναι οι βάρκες ταξί. Αποτελούν την μοναδική επιλογή για αυτού του είδους τις περιοχές καθώς στις περισσότερες δεν μπορεί να φτάσει αυτοκίνητο. Το κόστος δεν είναι υψηλό οπότε, πάρτε τις φωτογραφικές σας μηχανές και απολαύστε τις μοναδικές διαδρομές.

Στάσεις Λεωφορείων & Βενζινάδικα

Βρίσκεστε εδώ: HomeΤΑΞΙΔΙΟσο ειστε εδωΓυρνώντας την Θάσο
Scroll to Top